Abcoude stroomt zolangzamerhand vol met bekende Nederlanders. Arie Boomsma, Najib Amhali, Peter van der Vorst, Eva Jinek en nu ook binnenkort Trijntje Oosterhout hebben Amsterdam verruild voor deze nieuwe hotspot van bekend Nederland.

Het bijzondere feit doet zich daarbij voor dat Peter, Eva en Trijntje ook nog eens in dezelfde straat wonen ofwel buren van elkaar zijn. Die kunnen dus binnenkort gezellig bij elkaar op visite.

Dat Trijntje Amsterdam gaat verlaten mag best wel opvallend worden genoemd. Een aantal jaren geleden verkocht zij haar huis in het Noord Hollandse plaatsje Noordeinde juist omdat ze dolgraag weer in Amsterdam wilde wonen.

Ze miste het bruisende van de stad, maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. Trijntje gaat haar huidige huurwoning in het centrum van Amsterdam verruilen voor een rustig gelegen optrekje in Abcoude. Zeker is dat waar zij nu met haar partner Alvin en haar kinderen woont het alles behalve rustig is.

Dat wordt straks heel anders en het kan niet anders als dat het hele gezin uitkijkt naar het nieuwe optrekje. De zangeres en haar levenspartner Alvin kochten het romantische hoekhuis voor een prijs van 1.375.000 euro en namen er een hypotheek op van 1,8 miljoen euro.

Het kan niet anders als dat de twee de boel stevig zullen laten verbouwen. Het is overigens voor het eerst dat Trijntje en Alvin samen een huis kopen. Dat zegt veel over de relatie; die zit wel goed.

Maar wat krijgen zij voor hun geld? Een romantisch hoekhuis inclusief “Pippi Langkous” veranda plus een vlonderterras in de achtertuin. Aan de overkant van het huis is er een mogelijkheid tot aanleg van een boot. Hier stroomt namelijk het riviertje ‘t Gein.

Zo kunnen Trijntje, Alvin en de kinderen straks bij mooi weer genieten van een boottocht naar Loosdrecht of de Vinkenveense Plassen. De woonoppervlakte van hun optrekje bedraagt 164 vierkante meter en in totaal zijn er acht kamers, waaronder vijf slaapkamers en 1 badkamer.

Dit alles is verdeeld over drie woonlagen. De keuken is luxe en uiteraard voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Aan de zijkant van het huis is nog een groot tuinhuis te vinden met klusruimte en logeerkamer. Ook is er een grote schuur te vinden. Deze ruimtes kunnen Trijntje en haar vriend een eigen bestemming geven.

De grote achtertuin ligt op het zuiden en vandaar uit heeft zij uitzicht op het weiland, waarvan Trijntje deels eigenaar van is, met grazende koeien. Wat een verschil met het drukke Amsterdam!  En bij dit alles komt ook nog eens dat Eva Jinek en Peter van der Vorst haar toekomstige buren zijn, die haar op zeker een warm welkom zullen heten!