Prins Pieter Christiaan van Vollenhoven had een maand geleden zijn riante villa in Noordwijk te koop gezet voor een vraagprijs van 1.499.000 euro. De villa ligt op 50 meter van het strand en de zee en kan dan ook met gemak een strandvilla worden genoemd.

Deze heeft hij nu weten te verkopen rond de vraagprijs en dat betekent kassa!. Hij kocht weliswaar de villa in 2007 voor een onbekende prijs, maar liet er wel een hypotheek op vestigen van 1 miljoen euro.

Op basis van de hypotheek maakt de prins dus een winst van zeker een half miljoen euro . De koper krijgt een koninklijke optrekje met een woonoppervlakte van 215 vierkante meter.

De villa telt in totaal vijf kamers, waaronder vier slaapkamers en nog eens drie badkamers plus een eetkamer. Dit alles is verdeeld over twee woonlagen plus een kelder en een zolder. Koken kan in de semi open luxe keuken voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur.

De woonkamer heeft een open haard en openslaande deuren naar het terras en de tuin. Bijzonder is ook dat er een gastenverblijf is met slaapkamer, een keukentje en een badkamer.

Parkeren is geen probleem. Er is een garage welke ruimte biedt aan twee auto's. De villa is overigens gelegen nabij het zogenaamde 'Zuidduinen' gebied, waar net de Meilandjes hebben gekocht.