Een kans om buren te worden met onze koning en koningin komt niet vaak voorbij, maar deze bestaat nu werkelijk. Dit is mogelijk als je kasteel/ jachtslot Ter Horst in Voorschoten koopt. Deze staat namelijk te koop voor een bedrag van 695.000,-- euro.

Het is echter wel handig om over meer euro's te beschikken, want het kasteel  valt in de categorie opknappertje. Duur is het in ieder geval niet, want in 2008 verkocht prinses Beatrix dit kasteeltje voor iets onder de 2 miljoen euro.

Helaas werd het optrekje in 2013 prooi van krakers, die uiteindelijk, op last van de rechter, het kasteel moesten verlaten. Ze lieten echter een puinhoop achter. Bijzondere is wel dat dit kasteel achter Villa Eikenhorst ligt waar koning Willem Alexander, koningin Maxima en de drie prinsesjes wonen.

Daar komt bij dat de grond waarop kasteel Ter Horst staat, eigendom is voor onze koning. Deze heeft de landgoed 'De Horsten' recent van zijn moeder prinses Beatrix geschonken gekregen. De erfpacht die je de koning jaarlijks verschuldigd bent bedraagt 52.641,-- euro.

Het kasteel is een Rijksmonument en heeft een woonoppervlakte van 591 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt 14, waaronder vijf slaapkamers en drie badkamers. Ook beschikt het over een eigen bibliotheek.

Buiten een gesloten woonkeuken met uitzicht op de tuin, beschik niet alleen over 14.000 vierkante meter grond, maar ook over een prive ophaalbrug. Tevens is het kasteel omgeven door een eigen gracht.

Het enige dat de opknapkosten worden geschat op een paar miljoen euro en dat de koop onder voorbehoud van gunning. Willem Alexander en Maxima willen graag weten wie hun achterburen gaan worden.