Voormalig PvdA leider, vice premier en ex wethouder van Amsterdam Lodewijk Asscher heeft zijn prachtige stadsvilla in Amsterdam te koop gezet. Dit ondanks dat hij er zelf met zijn vrouw en drie kinderen er, volgens eigen zeggen, zeer fijn heeft gewoond.

"Wij hebben hier met ontzettend veel plezier gewoond en onze drie kinderen groot gebracht. Er gaat een enorme rust uit van het Funenpark en er is een fijne, gemoedelijke sfeer op het park. Onze jongens hebben van kleins af aan zelfstandig kunnen buiten spelen en voetballen met hun vele vriendjes in het park".

WINST LODEWIJK ASSCHER

Lodewijk heeft de stadsvilla te koop gezet voor een vraagprijs van 1.350.000 euro. Zelf kocht hij het optrekje in 2007 voor 649.000 en liet er een hypotheek op vestigen van 531.250 euro.

Er gloort dus, op basis van de koopsom, een winst van zeven ton  euro's aan de horizon. Wat krijgt de koper voor zijn geld. Een schitterende stadsvilla, en dat bewijzen de foto's ook, met een woonoppervlakte van 166 vierkante meter.

LODEWIJK ASSCHER STADSVILLA INDELING

Het aantal kamers bedraagt zes, waaronder 5 slaap/ werkkamers en twee badkamers, verdeelt over drie woonlagen. Op de tussenverdieping bevindt zich de living en de woonkeuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Door plafond hoge ramen valt er veel licht naar binnen.

Buiten een tuin rondom heeft de villa ook een dakterras plus patio en op het park is een huismeester aanwezig. Parkeren van de auto kan in parkeergarage waar zo af en toe er een te huur of te koop komt en anders middels een parkeervergunning van de gemeente.

Maar dat kan Lodewijk op zeker voor de koper regelen via zijn netwerk.