Wie herinnert zich niet Jack de Vries? Hij was voormalig Staatssecretaris van Defensie, de spindoctor van Peter Jan Balkenende en de man die moest aftreden vanwege een buitenechtelijke relatie met zijn persoonlijk adjudant Melissa Goede.

Melissa overleed helaas later aan een hersenbloeding en uiteraard was dat een drama in het leven van Jack de Vries. Tegenwoordig is hij weer gelukkig met zijn nieuwe partner Emily Maas met wie zou samenwonen.

VRAAGPRIJS VILLA JACK DE VRIES

En de oud Staatssecretaris is 5 juni j.l. geinstalleerd als burgemeester van Maassluis. Wellicht om die reden heeft de Vries zijn prachtige half vrijstaande villa met eigen oprit voor meerdere auto's te koop gezet voor een vraagprijs van 1.540.000 euro.

WINST

Zelf kocht hij dit mooie optrekje, een beschermd stadsgezicht, in februari 2015 voor een prijs van 725.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van iets onder de 844.000 euro. Wanneer de villa wordt verkocht op de vraagprijs, en uitgaande van de hypotheek, gloort er een mooie winst van bijna 7 ton euro aan de horizon.

INDELING VILLA

De koper krijgt een half vrijstaande villa met een woonoppervlakte van 222 vierkante meter. Het aantal kamers bedraagt acht, waaronder zes slaap- en twee badkamers, die zijn verdeeld over drie woonlagen en een kelder.

Koken kan in de half open luxe keuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur en een groot vrijstaand fornuis. Zonnen kan in de riante achtertuin van 224 vierkante meter, gelegen op het zuidwesten.

ENERGIELABEL

Verder vind je er twee terrassen, waarvan 1 overdekt. In de voortuin vind je niet alleen de vrijstaande garage voor 1 auto, maar ook een eigen elektrisch oplaadpunt. Enig minpuntje is dat de villa energielabel E heeft, hetgeen betekent dat er een redelijk hoog energieverbruik is en veel warmte in het huis verloren gaat.

De koper zal dus moeten investeren in energiebesparende maatregelen. Voor de rest is het een prachtige woning, die zeer goed is onderhouden.