Er zijn tal van strategieën en tactieken die je kunt gebruiken om de kans op winst te verhogen tijdens het spelen van gokspelletjes. Lang niet elke strategie of tactiek werkt, maar wanneer je genoeg tijd steekt in het vinden van werkende mogelijkheden, dan kom je vanzelf bij een inzetstrategie die werkt voor jou. Dutching is één van de vele inzetstrategieën en deze is vernoemd naar Arthur Flegenheimer (bekend als Dutch Schultz).

Wat is Dutching en hoe werkt het precies?

Dutch Schultz was een accountant van Al Capone en wilde een manier vinden om een groter voordeel te hebben bij het inzetten op paardenraces bij bookmakers. Daarom zette hij niet in op een enkele uitkomst, maar op meerdere paarden tegelijkertijd. Dat is waar de strategie vandaan komt, maar hoe werkt het nou precies wanneer je dit bij moderne, online bookmakers wilt proberen?

Wanneer je Dutch Betting wilt gebruiken, kijk je naar sportweddenschappen waarbij meerdere uitkomsten mogelijk zijn en het zijn vooral paardenraces die gebruikt worden bij Dutching vanwege de aard van inzetten. Je split de totale inzet waarmee je wilt spelen over meerdere uitkomsten (bijvoorbeeld twee verschillende paarden die beide een 4/1 odd hebben). Hierbij zet je altijd in op meerdere uitkomsten binnen één en dezelfde wedstrijd of race. Het verdelen van je geld over verschillende wedstrijden of races heeft dus niets met Dutching te maken.
 
De manier waarop dit werkt, is dat je een dubbele kans hebt op winst. Hierbij is het wel belangrijk dat de hoogte van de winst minstens beide inzetten indekt en ervoor zorgt dat je met winst weg kunt lopen. Is de winst die je kunt maken met één goede voorspelling niet genoeg om de complete inzet te dekken en winst over te laten? Dan heb je het niet goed gedaan.

Is Dutch Betting een manier om geld te verdienen met gokken?

Dutching, oftewel Dutch Betting, is een inzetstrategie waarbij veel geluk komt kijken en waarmee je niet zomaar een kast van een huis bij elkaar kunt spelen. Zeker wanneer je niet op paardenraces in wilt zetten, is het lastig om de juiste match te vinden voor de manier van inzetten. Zelfs wanneer je een geschikte wedstrijd vindt of toch naar de paardenraces gaat, ben je afhankelijk van een flinke dosis geluk. Zet je op 2 of 3 paarden in, dan zijn er namelijk nog steeds meer dan een handvol opties die ervoor zorgen dat beide of alle drie inzetten verloren gaan. Dit is dus geen manier om altijd met winst bij een bookmaker als Circus.nl weg te komen.

Kan iedereen Dutch Betting toepassen bij het gokken?

Daarnaast komt er aardig wat rekenwerk bij kijken, zeker wanneer je op drie of meer opties wilt gaan spelen. Zoals we eerder al schreven, moet de winst van elke winnende optie de totale inzet kunnen dekken en daarnaast winst overlaten, zodat je ook daadwerkelijk iets gewonnen hebt. Met een dubbele inzet is dat niet lastig, maar wanneer je meer dan drie opties kiest waarbij de odds ook nog eens uiteenlopend zijn, wordt het veel lastiger om dit in de gaten te houden.

De beste manier om dit te doen, is door vooraf een bepaalde inzet te bepalen die je verdeelt over de inzetten bij de bookmaker. Daarbij weet je van tevoren al dat de mogelijke winst van elke inzet hoger moet zijn dan de totale inzet die je verdeelt over de opties.

Meer winst of juist meer verlies tijdens het spelen: een kwestie van geluk

Net als alle andere strategieën en tactieken die interessant lijken bij het online gokken, heb je aardig wat tijd en geduld nodig om Dutch Betting onder de knie te krijgen en perfect te krijgen. Hierbij is het belangrijk om in de gaten te houden dat je niet met extra inzet speelt, maar juist je inzetbedrag verdeelt over meerdere uitkomstmogelijkheden binnen één race of wedstrijd. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je niet per ongeluk veel meer saldo verspeelt dan eigenlijk de bedoeling was. Houd je dat in de gaten, dan is dit een goed moment om zelf een te kijken naar de mogelijkheden die Dutching te bieden heeft.