Voormalig radio 538 DJ Wietze de Jager eiste van een stel dat vorig jaar zijn villa wilde kopen 120.000 euro. Helaas konden zij de hypotheek niet rondkrijgen en volgens Wietze zouden ze daar niet genoeg inspanningen voor hebben gepleegd.

De overeengekomen verkoopprijs lag op 1,2 miljoen euro, maar het koppel bouwde wel een financierings voorbehoud in. Zij slaagde er niet in om een hypotheek te krijgen, maar dat werd door Wietze niet geaccepteerd.

Volgens hem had het stel niet genoeg moeite gedaan om een hypotheek te krijgen. Hierdoor had Wietze, volgens zijn eigen zeggen, behoorlijk schade geleden.  Zo waren de huizenprijzen in de tussentijd flink gedaald, waardoor hij de villa moest verkopen voor een prijs onder de taxatiewaarde.

 Ook zei hij dat hij en zijn vrouw hierdoor het spaargeld moesten 'opvreten', geld dat eigenlijk bedoeld was voor emigratie naar Bonaire. Vandaar de eis van 10% van de koopsom.

De rechter boog zich over deze kwestie en heeft de voormalige radio 538 Dj in het ongelijk gesteld. Volgens de rechter had het stel wel degelijk veel moeite gedaan om de hypotheek rond te krijgen.

In plaats van geld ontvangen, moet Wietze nu zelfs 6000 euro betalen aan het stel wegens proces- en advocaatkosten die ze hebben gemaakt!