Het is in deze tijd alles behalve aantrekkelijk om te reizen en dat heeft Yolanthe met haar zoontje aan den lijve ondervonden. Ze woont in Los Angeles en zo af en toe reist zij naar Nederland.

En dan heeft Yolanthe te maken met de regels die op dit moment gelden wanneer je van Amerika naar Nederland vliegt zoals zij onlangs deed. Op de site van Buitenlandse Zaken staat daar het volgende over te lezen.

Wilt u Nederland inreizen vanuit de Verenigde Staten? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip.

Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in de Verenigde Staten gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine.

Niet echt een leuk vooruitzicht. En toch heeft Yolanthe het er voor over gehad zodat Wesley en de oma’s en opa de kleine man in hun armen hebben kunnen sluiten. Zij moest na de landing op Schiphol gelijk tien dagen in quarantaine.

Ze heeft voor de familie in Nederland dit offer gebracht en tevens Wesley de oma's en opa blij gemaakt. Die konden na lange tijd zoon en kleinzoon Xess Xava in de armen sluiten.