Na tien jaar is er een einde gekomen aan het huwelijk tussen zangeres Sieneke en haar man Jan Baum. De twee zijn alles behalve als vrienden uit elkaar gegaan, zoals Sieneke eerder beweerde in een interview met Prive.

VECHTSCHEIDING

Volgens haar man Jan Baum liggen de zaken wel even heel anders en is er van een goede verstandhouding geen enkele sprake, Volgens hem zijn de twee in de ordinaire vechtscheiding beland met als inzet de woning waar ze al die jaren lief en leed hebben gedeeld.

OVERWAARDE

Een huis dat Jan in 2014 alleen kocht voor een prijs van 325.000 euro en waar een hypotheek op rust van 334.000 euro. De huidige waarde van de woning zou rond de 7 ton euro liggen,  zodat er sprake is van een overwaarde van 366.000 euro. Dus 1 van de twee zal de ander een bedrag van 183.000 euro moeten betalen en daar knelt de schoen.

DE STRIJD

Zo vertelt Jan: "De strijd gaat om het huis. Sieneke wil er met de kinderen blijven wonen en ik het huis in de verkoop zetten. Eerder heb de zaak rond de kinderen al gewonnen. Die dreigde ik niet meer te kunnen zien.

Ik heb daar in aangegeven geen bezwaar te hebben dat Sieneke er met onze twee kinderen blijft wonen. Heb haar gezegd, dat ze dan maar moet proberen een hypotheek te krijgen van de bank. En in dat geval moet ze met mij afrekenen.

RECHTBANK

Het huis heeft nu eenmaal een overwaarde en als Sieneke er wil blijven wonen zal ze mij de helft daarvan moeten betalen. Tot op heden werkt ze totaal niet mee. Als dat zo blijft dan zal ik haar voor de rechter gaan slepen.

Er blijft in dat geval gewoon geen andere optie open. Dan moet de rechter maar beslissen of ik de woning wel of niet mag verkopen". Het is te hopen dat de twee alsnog tot elkaar kunnen komen, voordat de rechter er aan te pas zal moeten komen.