Rick Engelkes heeft een financieel zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangen. Is dit de reden dat hij zijn Amsterdamse pand te huur zet? 

Miljoenenboete Rick Engelkes

Het Fonds Podiumkunsten heeft bepaald dat theaterproducent Rick Engelkes 3,7 miljoen euro aan coronasteun moet terugbetalen. En dat geld heeft Rick nu niet direct in zijn achterzak zitten. We zien dan ook veel bewegingen rondom zijn vastgoed. Zo zagen we al eerder dat hij zijn hamburger-restaurant te huur zette en nu zet hij zijn zijn pand aan de Koninginneweg in Amsterdam te huur. voor 4500 euro  per maand.

Rick Engelkes zet weer een pand te huur en dit kost het

Voor dit pand vraagt hij 4.500 euro per maand aan huur.

Daarbij moet de huurder een eenmalige waarborgsom betalen van 9.000 euro. Wat krijg je daarvoor?

Dit is het pand dat de huurder krijgt

Het pand heeft een eigen entree vanaf de straat in hal met trappenhuis naar de eerste verdieping. Daar zien we een royaal woonvertrek met aan de voorzijde de woonkamer met een vrije hoogte van meer dan 3,50 meter.

Aan de straatzijde zijn openslaande deuren naar een klein balkon en is er fraai uitzicht op groen. Aan de achterzijde is de eetkamer met aansluitend een terras op het zuiden van ca. 8 m². De keuken is eveneens aan de achterzijde en op de gang is een gastentoilet.

Op de tweede verdieping zijn drie ruime slaapkamers, waarvan twee met toegang tot een balkon op het zuiden. De badkamer is voorzien van douche, bidet en dubbele wastafel. Op de gang is een aparte toiletruimte.

Op de derde etage is een grote open ruimte die te gebruiken is als werkkamer, grote slaapkamer of op te delen is in verschillende kamers. Aan de voorzijde is een grote pui met fraai zicht over de omgeving en aansluitend een dakterras. Voorts zijn er op deze verdieping twee toiletten en een wasruimte/keuken. Een toilet kan worden omgebouwd tot doucheruimte.

Er is 1 maar: je huurt dit voor 6 maanden en daarna verhuis je naar het pand ernaast! 

Overigens is het de vraag of deze verhuur genoeg is om de financiële nood te ledigen. Er wordt zelfs gespeculeerd over de financiële ondergang van de eens zo populaire acteur (dokter Simon Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden) en producent.