WOONPLAATS HABTAMU DE HOOP

Ooit werd PvdA Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop te vondeling gelegd in een cafe in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopie om, na adoptie, op te groeien in het Friese dorp Wommels Dit deed hij samen met nog een adoptie broer.

RACISME

Omdat hij niet is geboren in Friesland, merkte Johan Derksen in het programma Vandaag Inside op dat hij dus niet een Fries is. Dat was tegen het zere been van velen, onder wie premier Rutte.

Derksen werd gelijk beschuldigd van racisme, maar wenste geen excuses aan te bieden. Bekendeburen ging eens kijken of Habtamu Friesland nog immer trouw is gebleven. En dat is hij zeker.

KOOPSOM

Sterker nog: hij woont met vrouw in het Friese plaatsje Wommels, het dorp waar hij is opgegroeid! Hij kocht daar in 2021 een leuke eengezinswoning voor de prijs van 393.000 euro bij een vraagprijs van 375.000 euro.

Het Tweede Kamerlid namens de PvdA liet er een hypotheek op vestigen van 450.000. Het lijkt erop dat deze hypotheek van de familie van zijn vrouw komt, gezien dat de verstrekker dezelfde achternaam als zijn vrouw heeft.

De eengezinswoning heeft een woonoppervlakte van 153 vierkante meter en telt in totaal acht kamers, waaronder vijf slaap- en 1 badkamer, verdeeld over drie woonlagen. De keuken is van alle gemakken voorzien.

De woning beschikt ook over een stenen garage, waar 1 auto kan worden geparkeerd. De riante achtertuin ligt op het zuiden.