Welke bekende Nederlanders volg jij op de voet? Een blik op hun profielen op Instagram of bijvoorbeeld Tiktok geeft je al snel een heel aardig beeld van het interieur binnen hun woning. Keuken inspiratie opdoen voor het ontwerp van jouw nieuwe keuken wordt op deze manier heel eenvoudig. Veel bekende Nederlanders laten hun interieur door een specialist samenstellen, het maakt dat zij combinaties van kleuren en materialen in huis gebruiken die je zelf wellicht niet direct zou kiezen. Dat het vervolgens goed uitpakt, op basis van de foto’s en video’s die deze bekende Nederlanders delen, kan je het vertrouwen geven om zelf ook dergelijke gewaagde keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een marmerlook keukenblad met een goudkleurige kraan. Het past perfect bij een van de keukentrends van dit moment: een luxe- of design keuken!

In dit artikel lees je meer over de inspiratie die je kunt halen uit de keukens van bekende Nederlanders. Heb je zelf een minder groot budget voor de investering in een nieuwe keuken? Geen probleem, voordelig geprijsde showroomkeukens kunnen de oplossing vormen. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om nieuwe keukens die in de vestiging van een keukenzaak hebben gestaan en nu vervangen worden voor de nieuwe collectie. Wat veel mensen niet weten is dat showroomkeukens van grote keukenzaken vaak nog aanpasbaar zijn. Op die manier kan een showroomkeuken die in de eerste instantie niet in jouw woning past, toch het overwegen waard zijn.

Kijk naar de combinaties van natuurlijke materialen

Populair is tegenwoordig het combineren van verschillende natuurlijke materialen in het interieur van woningen. Je ziet het veel bekende Nederlanders doen. Denk aan eikenhouten keukenkasten, gecombineerd met een aanrechtblad van materialen als composiet, graniet en marmer. Ook een levendig betonnen aanrechtblad is populair de laatste jaren. Zo’n betonnen keukenblad kun je wat dikker maken, om de keuken een robuuste en stoere uitstraling te geven.

Combineren van verschillende kleuren

Niet alleen de wijze waarop bekende Nederlanders verschillende materialen met elkaar combineren is het bekijken waard. Let ook eens op de kleuren die zij in hun keuken terug laten komen. Het mag een tikkeltje gewaagd zijn! Veel interieurstylisten raden bijvoorbeeld een volledig witte keuken aan, voorzien van enkele goudkleurige of matzwarte elementen. Of denk aan een volledig zwarte keuken, eveneens voorzien van elementen van goud of bijvoorbeeld zilver.

Inspiratie opdoen voor die indeling van een nieuwe keuken

Een derde element om op te letten is de indeling van een keuken. Maakt jouw favoriete BN’er gebruik van een L-vormige keuken? Heeft deze een U-vormige keuken in huis? Of kookt de bekende Nederlander wellicht in een grote keuken met een los kookeiland? Het biedt inspiratie voor de wijze waarop je de keuken in jouw woning in kunt delen. Kijk overigens niet alleen naar de vorm van de keuken, maar bijvoorbeeld ook naar de hoogte van het kastwerk, de aanwezigheid van een aantal barkrukken aan het kookeiland, enzovoorts.

Tip: keukens zijn tegenwoordig veel meer dan een plek waar je als sterrenchef aan de slag gaat. Het is ook een sociale ruimte! Terwijl je partner alvast plaatsneemt aan de bar, bereid jij de maaltijd. Zo heb je de mogelijkheid om tijdens het koken de dag door te spreken.

Hightech keukenapparaten in keukens van BN’ers

Veel bekende Nederlanders hebben geen losse waterkoker meer op het aanrechtblad staan; ze maken gebruik van een kokendwaterkraan. Hierin zijn ze absoluut niet de enige, ook veel minder bekende Nederlanders hebben een kraan van bijvoorbeeld Quooker in de keuken laten installeren. Naast de kokendwaterkraan is ook de inductiekookplaat voorzien van een geïntegreerd afzuigsysteem in trek. Een dergelijk afzuigsysteem doet niet onder voor de afzuigkap aan de wand, maar neemt veel minder ruimte in. Net als een losse waterkoker, is ook een afzuigkap vaak bepaald geen sieraad.