Gisteren was overal te lezen dat Gerard Joling op dit moment zo'n 350.000 euro misloopt door gecancelde optredens. Medelijden hoeven we volgens Geer niet te hebben, want zijn buffer is groot genoeg om deze tijd door te komen. Maar hoe rijk is Joling dan?

Bekendeburen zocht het uit. Gerard is eigenaar van 1 bedrijf met de naam Mineur B.V. en daar zit het grote geld van Geer in opgeborgen. Volgens de cijfers van 2018, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel, bedraagt het eigen vermogen maar liefst 15,6 miljoen euro.

Dat was een aantal jaren geleden nog maar 'slechts' 10 miljoen euro. En op de bank schitterde er een bedrag van 13,6 miljoen. Daar hou je het even mee uit.

Buiten het bedrijf is Gerard de trotse eigenaar van een villa in Aalsmeer die hij in 2015 kocht voor de prijs van 1.150.000 euro en waar geen euro hypotheek op rust.

Daar moet toch wel een overwaarde op rusten van rond de 1 miljoen euro. Alleen al op basis van deze cijfers, moet Joling goed zijn voor een bedrag van tegen de 18 miljoen euro tot meer.

Die kan voorlopig wel even tegen een stootje!