Hoe de uitspraak van de rechter ook zal zijn, een ding is zeker; doordat er zo’n  2 ½ jaar tussen de aangifte en de rechtszaak heeft gezeten zal Ali B op zeker financiële schade hebben geleden. 

Bekendeburen dook eens in de boeken om te kijken hoe de jaarcijfers eruit zien, die hij heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. In totaal zijn er 5 bedrijven. Helaas dateren alle cijfers van 2021.

VERMOGEN ALI B

Daarna heeft hij geen jaarcijfers van zijn bedrijven gedeponeerd. In totaal kom je uit op een vermogen van rond de 11 miljoen euro. Buiten de bedrijven bezit hij twee huizen in Almere met een fikse overwaarde plus een kantoorpand. En volgens geruchten zou hij ook nog onroerend goed hebben in Marokko.

Op basis van deze cijfers hoeft niemand medelijden met Ali te hebben. De vraag is alleen hoeveel geld hij in die meer dan twee jaar is misgelopen. Tenslotte heeft hij niet meer kunnen optreden of nieuwe muziek kunnen uitbrengen.

DUBAI

Voor het hele gebeuren kon je Ali B voor 30 minuten boeken voor 9750 euro. Daarbij is hij nog regelmatig op reis geweest naar bijvoorbeeld Dubai en wat te denken van de advocaatkosten die hij in die tijd heeft gemaakt.

MILJOENENCLAIM ITV

Geen inkomen en veel kosten leidt uiteraard tot het interen op je vermogen. En daar komt nog bij, dat wanneer de rechter hem veroordeeld ITV, het producent van The Voice een miljoenenclaim kan gaan neerleggen bij Ali B.

Dat is althans de suggestie die Tina Nijkamp neerlegt. De hoeveelheid geld die ITV al jaren misloopt is, volgens Tina gigantisch. “ITV nam in 2022 al een schadepost op van 11 miljoen euro en in 2023 waren alleen al de onvoorziene juridische kosten 4,7 miljoen hoger”.

De juristen van ITV zullen, wanneer hij schuldig wordt bevonden, de messen gaan slijpen. En in dat geval smelt zijn vermogen als sneeuw voor de zon. Heeft Ali op dit moment dan helemaal geen inkomsten meer?

Bekend is vele rappers onder contract staan bij SPEC Entertainment B.V.. Wellicht dat daar nog enige inkomsten van binnenstromen. Al met al is het daarom logisch dat Ali vecht voor zijn financiele leven.

AFGROND

Verlies zou hem zomaar aan de financiële afgrond kunnen brengen. En zei hij tijdens de rechtszaak niet  “de dood voelde warmer dan het leven”. Hopelijk komt dat gevoel niet meer terug!