Het was een beetje dom om op vakantie te gaan naar Griekenland, maar nadat hij zijn oprechte excuses heeft aangeboden, is het hem door de politiek vergeven.

Maar dom is onze koning zeker niet op zakelijk gebied. Hij is wat dat betreft juist een slimme zakenman en dat wist hij met onderstaande wel te bewijzen.

De koning wist vorig jaar in korte tijd bijna een half miljoen euro te laten bijschrijven op zijn bankrekening. Dat leverden twee goede vastgoed deals hem op.

Het zit in de familie, want zijn neef Prins Bernhard jr. weet ook behoorlijk te scoren met onroerend goed.  Welke deals sloot onze koning dan?

Zoals bekend stond het kasteeltje, inclusief een eigen ophaalbrug, “Huis ter Horst”, gelegen in zowat de achtertuin van villa “Eikenhorst”, waar onze koning met zijn gezin woonde voordat hij weer definitief verhuisde naar het gerenoveerde paleis “Huis ten Bosch” in Den Haag, te koop voor een prijs van 695.000 euro.

Alhoewel er wel interesse was voor het kasteeltje, zaten er geen serieuze kopers bij. De grond waarop het optrekje staat is overigens eigendom van de Koning. Uiteindelijk bleef er 1 zeer geïnteresseerde koper over en dat bleek tot verrassing van velen onze eigen koning Willem Alexander te zijn.

Hij kreeg het voor elkaar om dit Rijksmonument te kopen voor een prijs van 300.000 euro ofwel met een korting van maar liefst 395.000 euro! Zo kwam het kasteeltje weer in handen van onze Oranjes.

Natuurlijk had de koning niet de intentie om daar met zijn gezin in te trekken. Dat werd snel duidelijk, want nog geen half jaar later ging het weer in de verkoop. De vraagprijs luidde zes ton euro en binnen een maand werd het voor de vraagprijs gekocht.

Dat betekende maar liefst drie ton euro winst voor onze slimme zaken koning Willem Alexander. Buiten dit vangt hij als eigenaar van de grond ook eens per jaar tienduizenden euro’s aan erfpacht. Kassa!

Maar daar bleef het niet bij, want de koning had ook nog eens de voormalige portierswoning in Wassenaar te  koop gezet voor 150.000 euro. De belangstelling was zeer groot. 

Maar niet hoog genoeg, want het optrekje, ook een Rijksmonument, werd verkocht voor maar liefst 280.000 euro. Bijna het dubbele van de vraagprijs. Daarbij moeten de nieuwe eigenaren ook nog eens 5000 euro aan erfpacht betalen aan onze koning. 

Zakenman Willem Alexander verdiende dus in zeer korte tijd maar even bijna een half miljoen euro aan deze verkopen. En dan hebben we het nog maar even niet het feit dat hij zijn voormalige woning “De Eikenhorst” in Wassenaar voor tienduizend euro heeft verhuurd aan de ambassade van Koeweit. Waar een goed netwerk allemaal niet goed voor is