Viroloog Ab Osterhaus is wel de meest gevraagde deskundige bij de talkshows van OP1 en Jinek. De man heeft zolangzamerhand bijna de status verworven van een popster.

Voordurend predikt hij hel en verdoemenis als het aan komt op het coronavirus. Osterhaus is bezeten van zijn vak en dat heeft men niet alleen zijn huwelijk gekost, maar deed hij ook nog eens de onthutsende onthulling dat hij zijn carriere belangrijker zou vinden dan zijn kinderen.

Het vak heeft men in ieder geval geen windeieren gelegd. Zo is Ab (mede-eigenaar) van dit zeer luxe landhuis gelegen in Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug.

Het kostte bijna een vette miljoen euro en onze populaire viroloog verstrekte ook nog eens meer dan een halve miljoen euro hypotheek tbv de aankoop. Betekent dat hij de andere helft uit eigen zak op tafel heeft gelegd.

Het landhuis heeft een woonoppervlakte van 282 vierkante meter en telt in totaal negen kamers, waaronder vijf slaap- en twee badkamers en een studeerkamer.

De gezellige woonkeuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur, beschikt over een tuingerichte serre. Verder beschikt het landhuis nog over een Rijksmonumentale tabaksschuur en drie paardenstallen.

Ab baadt hier dus in luxe en weelde. Buiten dit landhuis bezit hij nog een appartement in Amsterdam dat hij vorig jaar, met eigen geld, kocht voor 330.000 euro.

Kortom: Ab zit er warmpjes bij