Meedoen aan de soap Goede Tijden, Slechte Tijden is net zoals meedoen aan de Olympische Spelen. Deelnemen is belangrijker dan winnen of vorstelijk verdienen. Want wie denkt dat de acteur van deze langlopende soap iedere maand een vet bedrag op hun rekening krijgen gestort komt bedrogen uit.

GTST INKOMEN FAJAH LOURENS

Wel kan het een opstapje zijn naar een carriere. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Bas Muijs, Katja Schuurman, Reinout Oerlemans en Fajah Lourens. Deze laatste, die de rol van Yasmin Fuentes.speelde, vertelde in een interview dat ze aan het begin van haar carriere 1350 euro verdiende en drie jaar later 2000 euro.

MINIMUMLOON GTST

Hiermee kon ze, volgens eigen zeggen, nauwelijks mee rondkomen. Ze moest met bijklussen, zoals handtekeningen zetten, aan meer geld komen. Zo stond ze een op de kermis om handtekeningen uit te delen en dat leverde haar 800 euro op.

Ook Dilan Yurdakul, die de rol van Aysen Baydar speelde, vertelde in een interview dat ook zij geen vetpot ontving voor haar acteerwerk in de soap. In het begin ontving ze het minimum loon en later iets meer, maar een vette spaarrekening zal ze er niet van hebben overgehouden.

Dus voor een riant inkomen hoef je je niet te komen melden. Wel als je het ziet als een opstapje.