Geraldine Kemper heeft dit dubbel benedenhuis gekocht in een duurzaam renovatieproject bestaande uit 17 appartementen.

Het was in 1932 gebouwd als een Volkslogement. Het Volkslogement was een eenvoudig hotel met 78 kamers, gedeelde was- en doucheruimtes, een eet- en ontspanningszaal en een leeszaal, waar bijvoorbeeld havenwerkers en zeelieden een betaalbaar onderdak konden krijgen. Na de oorlog werd het gebouw onder de naam Walenburg gebruikte als daklozenopvang. 

Maar nu gaat Geraldine er wonen, waarschijnlijk met haar nieuwe vriend. Zij betaalde voor dit dubbele benedenhuis in het monumentale pand een prijs van 780.000 euro bij een vraagprijs van 799.000 euro.

De hypotheek bedraagt 750.000 euro. Voor dit geld krijgt zij een optrekje met een woonoppervlakte van 112 vierkante meter, bestaande uit 5 kamers, waaronder drie slaapkamers, een badkamer en een werkkamer.

De keuken mag de koper zelf uitkiezen. Wel beschikt het nieuwe optrekje van Geraldine over een zijtuin van 17 vierkane meter, gelegen op het oosten. Het staat niet op eigen grond.

Jaarlijks moet Geraldine 2747 euro aan erfpacht betalen! Overigens bezit de nieuwe RTL ster nog een appartement in de hoofdstad, die binnenkort wellicht in de verkoop of in de verhuur zal gaan.