Tot verrassing van de Ajax aanhang heeft het bestuur van de Amsterdamse club Maurice Steijn gekozen als de nieuwe trainer. Hij volgt John Heitinga op. In eerste instantie had Ajax Kjetil Knutse op het oog, maar de onderhandelingen liepen stuk.

Op social media valt te lezen, dat niet iedereen even enthousiast is. Men verwijt Maurice dat hij nog niet genoeg ervaring heeft met een topclub. Ach, dat verweten velen zogenaamde deskundigen zoals Johan Derksen en Rene van der Gijp Erik ten Hag ook.

Nee, die zou niet bij Ajax passen en meer van dat geleuter. Ajax was te hoog gegrepen etc. Ten Hag wordt nu gezien als een van de toptrainers in Europa. En waarom zou Maurice Steijn, geboren en getogen in Den Haag dit niet lukken? Hij heeft in ieder geval een topprestatie geleverd bij Sparta.

De nieuwe trainer van Ajax woont in Den Haag. Hij kocht de woning in 2006 voor 290.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 557.500 euro. Op de woning rust op zeker tonnen euro's overwaarde..

Toen hij trainer werd van Al- Wahda FC in Abu Dhabi verhuurde hij zijn woning voor 2995 euro per maand. De woonoppervlakte bedraagt 149 vierkante meter en het huis heeft totaal vier kamers, waaronder drie slaap- en 1 badkamer.

Buiten deze woning is hij eigenaar van nog drie woningen in Den Haag en Wateringen, waar nauwelijks hypotheek op rust. Steijn heeft in ieder geval een goede neus voor onroerendgoed.

voor meer voetbalnieuws ga naar voetbalflitsen.nl