De overval op Gordon waarbij hij zwaar werd mishandeld, roept uiteraard ook vragen op. Waarom hij en hoe zijn de overvallers in godsnaam binnen gekomen.

Je mag aannemen dat iemand als Gordon een adequate beveilingssysteem heeft. Inmiddels doen twee geruchte de ronde hoe de overvallers zouden zijn binnengekomen.

Gordon zou volgens een van de geruchten die avond een internetdate hebben gehad, die dus zeer slecht afliep. Hij zou dan ook, omdat hij een afspraak had, zelf de deur hebben opengedaan.

Het andere gerucht dat de ronde doet is dat een niet betaalde drugsdealer uit de tijd dat Gordon nog verslaafd was, een openstaande rekening kwam incasseren.

Of dat deze geruchten hout snijden, zal pas duidelijk worden wanneer de overvallers in de kraag zijn gepakt. Wat buiten de zware mishandeling Gordon ook pijn heeft gedaan is dat toen hij naakt de straat opliep en om hulp riep niemand aandacht aan hem besteedde.

Op Facebook schreef hij daarover: ' Een ding vraag ik me wel af, als iemand reddeloos op straat smeekt om de politie te bellen dat auto's en fietsers gewoon doorrijden. 

Ik geloof dat dat mij het meeste heeft gebroken van alles wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt'. Is inderdaad meer dan triest. Daar heeft Gordon gelijk in.

Update: De politie heeft een 23 jarige persoon gearresteerd die mogelijk een van de overvallers is. Dit op basis van o.a. gegevens en camerabeelden die Gordon heeft verstrekt.