Jan Smit is afgezet als voorzitter van FC Volendam, zijn grote liefde. Jan speelde in zijn jeugd al bij de club en heeft zich altijd ingezet voor de belangen van de club. Maar dit is allemaal verleden tijd. Ja, de deur staat nog altijd open, maar dat is een opmerking voor de buhne.

GARANTIE

Vraag hoeveel geld Jan zo'n beetje is verloren is veel interessanter. Bekend is namelijk dat de huidige verliezen zijn opgelopen en uit kunnen komen op 2 miljoen euro. En dat is slecht nieuws voor Jan, want hij staat persoonlijk garant voor een bedrag van 1,2 miljoen euro.

JAN BEVESTIGT

Dit heeft hij ook zelf bevestigd. “Ik zeg het liever niet, maar ik sta persoonlijk garant voor een tekort van 1,2 miljoen euro om de club overeind te houden”, zei hij al eens eerder. Niet bekend is of Jan er al meer geld in heeft gestopt.

Wat is op dit moment zijn vermogen. Er gaan geluiden dat hij goed zou zijn voor een slordige 12 miljoen euro, maar is dat ook zo? Jan is eigenaar van drie bedrijven: Hi Ha Holding B.V., Jan Smit Beheer B.V. en Jan Smit B.V.

DE MILJOENEN VAN JAN SMIT

Het laatste bedrijf kent een eigen vermogen van 18.000 euro, maar gelukkig ligt dat bij de twee andere bedrijven beduidend anders. Hi Ha Holding B.V. heeft een eigen vermogen van 3 miljoen euro en Jan Smit Beheer B.V. heeft een eigen vermogen van 3,2 miljoen euro. Dit alles op basis van de laatst bekende cijfers.

Dit alles betekent dat als Jan de 1,2 miljoen euro moet overmaken naar de club. Dat is ook voor Jan best wel veel geld . En wellicht dat het bedrag uiteindelijk nog veel hoger is. Gelukkig houdt hij nog genoeg over.