Koning Willem Alexander krijgt nu een zogenaamde “grondwettelijke uitkering” van 949.000 euro en dat is toch even 23.000 euro meer dan vorig jaar. Buiten deze “uitkering” ontvangt Willem Alexander ruim 4,9 miljoen euro voor “personele en materiële uitgaven”.

Dat zijn o.a. kosten voor auto’s, paarden en rijtuigen en hiermee moet hij zijn directe personeel van betalen. In totaal ontvangt onze koning een bedrag van bijna 5,9 miljoen euro.

Ook koningin Maxima deelt mee in de feestvreugde en haar “grondwettelijke uitkering” stijgt met 10.000 euro naar een bedrag van 377.000 euro.

Daar bovenop krijgt Maxima voor de andere uitgaven een bedrag van 643.000 euro, waarmee haar totale jaarinkomen op iets boven de 1 miljoen euro komt.

Schoonmoeder prinses Beatrix moet het doen met een totaal inkomen van 1,6 miljoen euro. Ook onze voormalige koningin gaat er op vooruit.

De totale kosten van ons geliefde Koningshuis komt uit op ruim 44 miljoen euro. Alle reden voor ons koningspaar om ook dit jaar vrolijk door het leven te kunnen stappen.