Bekendeburen ontdekte dat Johan Vlemmix een hypotheek heeft van 650.000,-- euro op zijn spookhuis in Huissen en op zijn megavilla in Eindhoven en dan ook nog eens tegen een woekerrente van maar liefst tien procent. En dat terwijl het spookhuis te koop staat voor 350.000,-- euro. Eerder vroeg hij er nog 695.000,-- euro

Vreemd, want eerder vertelde Johan juist zo trots te zijn, dat hij de villa in Eindhoven, van tegen de miljoen euro, uit eigen zak had betaald. De hypotheek werd recent gesloten. Bekendeburen vroeg Johan hoe dit zit.

En wat blijkt? Door een kapitale fout van Johan zelf, zit hij nu met tonnen euro's schuld opgescheept. Hij legt het bekendeburen uit. 'Toen ik de villa in Eindhoven kocht, had ik aan een vastgoed man andere huizen verkocht voor een bedrag van 1.250.000,-- euro.

Daarom had ik NIET in mijn koopcontract staan, dat indien ik geen financiering kon krijgen de koop niet door zou gaan. Dat bleek een kapitale fout te zijn. De vastgoed man had het geld helemaal niet en toen stond ik met mijn rug tegen de muur.

Ik kon die 1 miljoen niet zelf op tafel leggen en ineens was ik een nachtmerrie beland. Kon ik niet het volledige bedrag betalen, dan ging de villa naar een andere gegadigde en was ik mijn geld kwijt. Dan heb ik echt over tonnen euro's. Ik heb daarom van een particulier die 650.000,-- euro geleend en ja dat is een schuld.

Ik hoop er echt snel vanaf te komen. Ik heb nu drie huizen in de verkoop staan en als die zijn verkocht kan ik de schuld terugbetalen'.