Begin 2014 kocht Afrojack, ofwel Nick van der Wall, voor 2.050.000,-- euro een riant landhuis in het plaatsje Leersum. De woonoppervlakte bedraagt 394 vierkante meter en het optrekje telt maar liefst 10 kamers. Uiteraard heeft het landhuis een zwembad.

Nadat hij het landhuis had gekocht, ging Afrojack aan de slag met het huis. Maar nu achteraf is gebleken dat de wereldberoemde DJ dit op illegale wijze heeft gedaan. Hij is zelfs vier keer in de fout gegaan.

Zo liet hij rondom het landhuis, om veiligheidsredenen, een groot hek van 2,35 m hoog bouwen maar had hiervoor geen vergunning aangevraagd en dat moet wel. Het hek is dus illegaal. Maar dat is niet alles.

Bij het huis ligt grond met een agrarische bestemming en Afrojack had hier een tuin van gemaakt. Dat mag zonder toestemming van de gemeente niet en ook hiervoor had de DJ geen toestemming gevraagd om de bestemming van de grond te wijzigen.

Verder rooide hij zonder vergunning een boom en liet hij een zendmast plaatsen waar ook al een vergunning voor nodig was. Natuurlijk zou de gemeente Leersum hem hard kunnen aanpakken, maar omdat ze aan de andere kant trots zijn op hun beroemde inwoner is de gemeente om te tafel gaan zitten met de DJ en de boel opgelost.