Na maar kort geleden verkocht John Heitinga, voormalig Nederlands Elftal speler en nu voetballend bij Ajax, zijn penthouse in Amsterdam met aanzienlijk verlies. Het heeft hem er niet van weerhouden om dit miljoenen pand in Amsterdam Zuid te kopen.

Hij kocht dit totaal gerenoveerde statige herenhuis voor een prijs van 2,7 miljoen euro, terwijl de vraagprijs op 2,8 miljoen lag.  Het pand heeft een woonoppervlakte van 375 vierkante meter en bestaat uit totaal 9 kamers, waaronder zes slaapkamers en drie badkamers, waarvan een is voorzien van een sauna. Alle badkamers zijn voorzien van een vloerverwarming.

Dit alles verdeeld over 5 woonlagen. De bovenste verdieping is bedoeld voor een inwonende au pair voor de kinderen. Die kan ook gelijk voor het eten zorgen in de prachtige woon/ eetkeuken die haar ter beschikking staat.

Buiten een achtertuin van 84 vierkante meter , gelegen op het zuiden, is er ook nog een dakterras aanwezig waar het goed vertoeven is. In de tuin zijn ook 2 terrassen te vinden. Het enige minpuntje is dat John geen eigen parkeerplaats heeft, maar een parkeer vergunning moet hebben. Voor de rest is het genieten geblazen voor zijn vrouw en kinderen.