Premier Mark Rutte liet gisteren weten dat de podia in Nederland weer open mogen gaan onder de voorwaarde dat er slechts 30 man naar binnen mag.

Per 1 juli mag dat worden uitgebreid naar 100 man. Veel theaters lieten al snel weten, dat dichtblijven een goedkopere optie is. Ook Albert Verlinde schoot deze mededeling van onze premier totaal in het verkeerde keelgat.

'Onhaalbaar. Een theater openen voor 30 man inclusief het personeel is een illusie'. Albert is boos omdat Rutte dit blijkbaar ziet als een werkbare situatie. 

Er had volgens Albert beter gezegd kunnen worden dat de theaters dichtblijven. Volgens Verlinde gaat er geen enkel theater open voor 30 mensen en zelfs bij 100 geldt opengaan maar voor een klein deel.

De suggestie die Rutte wekt gaat dus helemaal nergens over. Albert vindt dat Rutte zich een echte vent had moeten tonen en gewoon zeggen dat de podia gesloten blijven.

Zijn bedrijf Stage Entertainment hoopt nu maar op financiele steun van de overheid, want het bedrijf stevent op een inkomensverlies van 50 miljoen euro af.

Geen wonder dat hij woedend is.