Alweer een tijdje heeft D'66 voorman Alexander Pechtold een relatie met de twintig jaar jongere partijgenoot Anne Lok. Het is nu dan ook duidelijk dat het over is met zijn huwelijk met zijn vrouw Froukje. Dat terwijl Pechtold lange tijd bleef ontkennen dat zijn huwelijk zich in zwaar weer bevond.

Dat betekent ook dat een van de twee de ander moet gaan uitkopen uit de voormalige echtelijke villa in Wageningen. De vraag is of daar het geld wel voor is. De villa staat namelijk op beider naam en nog altijd wordt er blijkbaar over onderhandeld, want in het Kadaster is nog niets veranderd.

Pechtold en zijn ex vrouw Froukje kochten de villa in 2004 voor het bedrag van 398.000,-- euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 5 ton euro. De huidige waarde zal zeker richting de 650.000,--euro gaan. Dat zou betekenen dat of Pechtold of ex zijn vrouw de ander voor een paar ton euro moet gaan uitkopen.

Of gaat de villa de verkoop in en delen zij de winst? Volgens geruchten zou zijn ex de villa liever niet verlaten. De twee lijken dan ook een strijd te voeren over de villa en de voorwaarden van de scheiding. Zelf heeft Pechtold een appartement vlakbij de villa en nog een omstreden appartement op Scheveningen. Beiden staan op de foto's

foto's: bekendeburen.nl