Bastiaan van Schaik heeft net een maagverkleinings operatie ondergaan en moet hebben gedacht; straks een nieuw figuur, dan ook maar een nieuw huis. Hij heeft wellicht om die reden zijn aan het water gelegen penthouse in Amsterdam te koop gezet voor een prijs van 1.225.000,-- euro.

Zelf kocht hij zijn optrekje in oktober 2005 voor een bedrag van 539.000,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van 590.000,-- euro. Als het hem lijkt om het penthouse op de vraagprijs te verkopen, kan Bastiaan een winst van een dikke zes ton euro op zijn bankrekening laten bijschrijven.

De koper krijgt een riante woning met een totale woonoppervlakte van 270 vierkante meter. Totaal zijn er 4 kamers, bestaande uit drie slaapkamers en 1 badkamer. Dit alles verdeeld over twee woonlagen. Het penthouse was vroeger het oude kantine gebouw van de KNSM en is dan ook een gemeentelijk monument.

Koken kan in de op maat gemaakte keuken, met kookeiland en voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. Het enige nadeel is wellicht dat voor het parkeren van de auto een parkeervergunning nodig is van de gemeente Amsterdam.