Sywert van Lienden was al eerder op last van de FIOD opgepakt. En dat is niet alles. Uitzendburo Randstad, dat zich vrijwillig inzette om zsm beschermingsmateriaal naar Nederland te krijgen, had aangifte tegen hem gedaan en het OM heeft besloten om die reden een strafrechtelijk onderzoek te starten.

En dat terwijl onze mondkapjes miljonair dacht dat alles met een sisser zou aflopen. Niet dus. Hij zou er overigens negen miljoen euro mee hebben verdiend.

Begrijpelijk dat de verontwaardiging in Nederland groot was en is. Bekendeburen was nieuwsgierig of hij in de tussentijd van het geld al een waanzinnig luxe villa heeft gekocht.

Hij zal er van hebben gedroomd en kan het gemakkelijk betalen. Maar Sywert woont nog altijd in een doorsnee rijtjeshuis in Hilversum. Deze kocht hij in 2018 voor een bedrag van 410.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 505.000 euro.

Het huis heeft een woonoppervlakte van 121 vierkante meter en beschikt over vijf kamers, waaronder vier slaap- en 1 badkamer, verdeelt over twee woonlagen.

De keuken beschikt over diverse inbouwapparatuur. Het huis heeft een voor-en een achtertuin van 54 vierkantemeter. Kortom; eenvoudige woning voor een multi miljonair.

En op deze woning heeft het OM nu beslag laten leggen!