Youp van 't Hek verkocht zijn pand aan het Vondelpark met een winst van bijna 1 miljoen euro om weer een grachtenpand op de Prinsengracht in Amsterdam te kopen. Hij betaalde er  2.370.000 euro, dat 120.000 euro boven de vraagprijs van 2.250.000 euro lag.. Uiteraard heeft hij dit met eigen geld gekocht.

Wat krijgt Youp voor zijn geld? De woonoppervlakte van zijn optrekje bedraagt 180 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt zeven, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers, verdeeld over drie woonlagen plus een kelder. De kelder is overigens te bereiken via een leuk in de eetkeuken.

Deze keuken is luxe en buiten alle benodigde inbouwapparatuur is er ook een keukeneiland. De woonkamer, met openhaard, heeft uitzicht op de gracht.

De ligging van zijn optrekje is ook perfect. Het  is gelegen op een van de mooiste stukjes van de Prinsengracht, nabij de 9 straatjes. Diverse sfeervolle terrasjes en verschillende goede restaurants liggen allemaal op loopafstand.

Tevens op loopafstand is het Vondelpark, het centrum en de Jordaan. Drie vijf sterren hotels met de daarbij behorende uitstekende voorzieningen liggen binnen een straal van 100 meter.