Bridget Maasland in per 1 september j.l. de trotse eigenaar van een prachtig dubbel benedenhuis in Amsterdam Zuid. Merkwaardig is alleen dat het huis te koop stond voor 700.000,-- euro en Bridget het kocht voor een bedrag van 800.064,-- euro ofwel iets meer dan een ton euro boven de vraagprijs.

De bank verstrekte haar een hypotheek van 750.000,-- euro voor de aankoop van haar nieuwe huis.  Maar daar bleef het niet bij. In de akte staat te lezen dat de bank Bridget ook nog eens lening heeft verstrekt van 500.000,-- euro.

Het kan niet anders als dat deze lening bedoeld is ter aflossing van de restschuld na verkoop van haar pand aan de van Breestraat in Amsterdam Zuid. Na de verkoop bleef zij achter met een totale restschuld van 375.000,-- euro.

En natuurlijk moet Bridget ook wat geld hebben voor haar nieuwe huis. Een huis met een totale woonoppervlakte van 138 vierkante meter en dat bestaat uit totaal 5 kamers, waaronder 3 slaapkamers en 1 badkamer. Dit alles is verdeeld over twee woonlagen.

Zo is Bridget in ieder geval voorlopig weer geholpen en kan ze genieten van haar nieuwe paleisje