Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam woont op dit moment met haar partner Robert Oey en haar twee kinderen in de ambtwoning aan de Herengracht in Amsterdam.

Reden om haar eigen huis in de verkoop te zetten.De vraagprijs is 1.074.000 eujro en dat betekent kassa voor Femke. Zelf kocht Femke het huis in 2005 voor een prijs van 495.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 650.000 euro.

Een winst van 350.000 euro gloort dus aan de horizon. Wat krijgt de koper voor zijn geld? Een leuke tussenwoning met een woonoppervlakte van 183 vierkante meter en ook nog eens een dakterras van 38vierkante meter.

Dit alles is verdeeld over vier woonlagen. Het totaal aantal kamers is vijf, waaronder 3 slaapkamers en een badkamer. Beneden ligt de woonkeuken, die is voorzien van diverse inbouwapparatuur.

De keuken heeft openslaande deuren naar de kade. Via de trap in de keuken kom je in de woonkamer op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping liggen de slaapkamers. Op de zolder is een slaapkamer met bedstede.