Toen Femke Halsema tot burgemeester van Amsterdam werd benoemd besloot zij om haar eigen huis te koop te zetten voor een vraagprijs van 1.074.000 euro. Zelf hadden ze het pand in 2005 gekocht voor een prijs van 495.000 euro en er een hypotheek op laten vestigen van 650.000 euro.

Dat kon dus een klapper worden. De koper krijgt voor zijn geld een leuke tussenwoning met een woonoppervlakte van 183 vierkante meter en ook nog eens een dakterras van 38vierkante meter. Dit alles is verdeeld over vier woonlagen. Het totaal aantal kamers is vijf, waaronder 3 slaapkamers en een badkamer.

Beneden ligt de woonkeuken, die is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De keuken heeft openslaande deuren naar de kade. Via de trap in de keuken kom je in de woonkamer op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping liggen de slaapkamers. Op de zolder is een slaapkamer met bedstede.

En zie; de woning van de burgemeester van Amsterdam is recent verkocht voor de vraagprijs ofwel voor 1.074.000 euro. Een snelle rekensom leert dat Femke een winst hebben gemaakt van maar liefst 424.000 euro en dat mag best wel een behoorlijke klapper worden genoemd.

En als ze de afgelopen jaren veel hebben afgelost op de hypotheek zal de winst nog hoger liggen. Dit alles heeft haar dus zeker geen windeieren opgeleverd. Dan is het toch wel een stuk lekkerder wonen in de ambtswoning. Op zeker dat Femke en Robert er een goed glas wijn op hebben gedronken