Rafael en Sabia zijn nu een van de bewoners van zo'n beetje het duurste wijk van Hamburg en daar mogen ze trots op zijn. Maar volgens Duitse media is de buurt alles behalve blij met hun komst.

In deze buurt wonen namelijk de rijken van Hamburg en tot voor de komst van Rafael van der Vaart was het er altijd vrij rustig. Zo heel af en toe vaarde er een rondvaartboot langs, maar daar wond niemand zich over op.

Maar sinds bekend is dat van der Vaart in deze villa woont aan de Alstar rivier is het een komen en gaan van boten en kano's. De villa is een regelrechte toeristische trekpleister. De kapiteins op de rondvaartboten attenderen hun klanten er zelfs dat in die villa Rafael van der Vaart met zijn nieuwe vriendin woont.

En dat is nu precies de ergernis van de buurt. 'Al meer dan twee jaar hebben de buren in de herrie gezeten vanwege de verbouwing aan de villa en net nu dit achter de rug is, worden ze gek van alle boten met dagjesmensen die langs hun villa's varen.

Blij is de buurt dus zeker niet met de komst van Rafael van der Vaart. De mensen die op die boten zitten, zouden ook veel vuil overboord gooien. De bewoners willen dan ook niets liever dan dat de politie zich hiermee gaat bemoeien en de rust terugkeert', aldus een bron.

Maar ook Rafael heeft zijn maatregelen genomen tegen alle dagjes mensen die per boot langs zijn villa varen. Aan het einde van zijn tuin was een opstapje waardoor je vanuit het water zo zijn tuin in kon lopen.

Om te voorkomen dat iemand dat zou gaan doen, heeft hij recent met grote spoed een hekwerk laten plaatsen, waardoor dit niet meer mogelijk is. Dit hekwerk is te zien op de beelden.

Het beste dat Rafael en Sabia nu kunnen doen, is de buren uit te nodigen voor een barbecue om zodoende de gemoederen te kalmeren en iedereen daarna alsnog blij is met zulke leuke nieuwe buren!!