Gisteren wist bekendeburen te melden dat cabaretier Jan Jaap van der Wal samen met zijn vriendin Eva voor 1.150.000,-- euro een landhuis had gekocht in het Noord Hollandse plaatsje Katwoude. Het pand zal op 23 januari volgend jaar passeren bij de notaris.

Maar ook hadden Jan Jaap en Eva hun dubbele benedenhuis in Amsterdam te koop staan voor een bedrag van 1.150.000,-- euro. Bij verkoop rond deze prijs zouden zij een winst maken van een dikke drie ton euro.

En dat is nu werkelijkheid geworden, want hun huis is verkocht. Nog niet bekend voor welke prijs, maar gezien de markt in Amsterdam zal dat zeker op de vraagprijs zijn geweest. En dat betekent dat zij dit geld mooi in hun nieuwe landhuis kunnen investeren.

De koper krijgt voor zijn geld een dubbel benedenhuis met een woonoppervlakte van 215 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt vijf, waaronder drie slaapkamers en een badkamer.

Dit alles verdeeld over twee woonlagen. Er is een grote woonkeuken die uiteraard is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Ook is er nog een tv/ filmkamer te vinden. Het pand van Jan Jaap ligt in het centrum van Amsterdam aan het vaarwater.

Het optrekje van Jan jaap is een Rijksmonument zodat eventuele verbouwingen aan strikte regels zijn gebonden. Voor het parkeren van de auto is een parkeervergunning nodig van de gemeente Amsterdam.