Jan Jaap van der Wal heeft zijn dubbele benedenhuis in het centrum van Amsterdam te koop gezet voor een bedrag van 1.150.000,-- euro. Zelf kocht Jan Jaap, samen met zijn partner Eva, het optrekje in oktober 2007 voor een bedrag van 862.500,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van 415.000,-- euro.

Er gloort dus een winst van tegen de drie ton euro aan de horizon. De koper krijgt voor zijn geld een dubbel benedenhuis met een woonoppervlakte van 215 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt vijf, waaronder drie slaapkamers en een badkamer.

Dit alles verdeeld over twee woonlagen. Er is een grote woonkeuken die uiteraard is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Ook is er nog een tv/ filmkamer te vinden. Het pand van Jan Jaap ligt in het centrum van Amsterdam aan het vaarwater.

Het optrekje van Jan jaap is een Rijksmonument zodat eventuele verbouwingen aan strikte regels zijn gebonden. Voor het parkeren van de auto is een parkeervergunning nodig van de gemeente Amsterdam.