Diederik Samsom bevestigde vorig jaar augustus dat hij en zijn vrouw Tineke al een tijdje gescheiden van elkaar leefden. Gelijk ging het gerucht dat de PvdA voorman iets zou hebben met zijn persvoorlichter Saar van Bueren. Dit is tot op heden ontkend.

Zijn grootste wens was om zo dicht mogelijk bij zijn ex vrouw en kinderen te gaan wonen. Dit is gelukt, want Diederik Samsom heeft eind januari een eigen huis gekocht in Leiden, dat op slechts 2 minuten rijden van het huis van zijn ex en zijn twee kinderen ligt.

Hij heeft voor de eengezinswoning, welke op loopafstand ligt van het centrum van de studentenstad, een prijs van 335.000,-- euro betaald. Voor dit geld heeft Samsom een optrekje met een totale woonoppervlakte van 105 vierkante.

Het huis beschikt over totaal 4 kamers, waaronder drie slaapkamers en 2 badkamers met ligbad en douche. Dit alles is verdeeld over drie woonlagen. Het huis heeft verder een moderne keuken en in de woonkamer ontbreekt de open haard niet.

Zonnen kan Diederik ook, want de achtertuin is 112 vierkante meter en is gelegen op het westen. Daar bevindt zich ook de vrijstaande houten berging. Het optrekje van de politieke leider van de PvdA is overigens een beschermd stadsgezicht.

Opvallend is overigens dat er geen hypotheek is gevestigd op het pand en dat volgens de koopakte Diederik en zijn vrouw Tineke nog altijd niet officieel zijn gescheiden!