Politiek mag Diederik Samsom dan een nederlaag hebben geleden, wat betreft geld verdienen mag hij de vlag weer uithangen. De verkoop van zijn scheidingshuis in Leiden heeft de voormalige PvdA partijbons een winst opgeleverd van 233.000,-- euro.

Hij zette het huis eind november vorig jaar te koop voor een prijs van 698.000,-- euro en exact op de vraagprijs heeft hij een koper kunnen vinden. Samsom en  vrouw Tineke kochten het hoekherenhuis in november 2003 voor een bedrag van 465.000,-- euro en namen er een hypotheek op van 341.000,-- euro. Kassa dus.

De twee leven dan wel gescheiden van elkaar, officieel zijn ze nog altijd, volgens de verkoopakte, getrouwd. De koper krijgt een herenhuis er voor terug met een woonoppervlakte van 154 vierkante meter, In totaal zijn er 6 kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers, waarvan een is uitgerust met een jacuzzi.

Dit alles verdeeld over drie woonlagen en een zolder. Ook is er een zeer luxe keuken met kookeiland en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Er is een achtertuin met zonneterras, gelegen op het noordoosten, maar ook een dakterras.

De overdracht van de woning is 15 maart of zoveel eerder.