Voor de duidelijkheid is het natuurlijk logisch, dat iedereen laat weten dat de Meilandjes het Boutique Pension Code Rose te koop hebben gezet en wel voor een vraagprijs van 1.999.500 euro ofwel iets onder psychologische grens van 2 miljoen euro.

EIGENAAR PENSION CODE ROSE

Maar noch Martien noch Erica hebben het pension in 2022 voor 1,4 miljoen euro gekocht. De officiele eigenaar is Renkeland B.V., waarvan de aandelen in handen zijn van Renkeland Holding B.V.. En zijn gewoon entiteiten net als persoonlijke individuen.

De aandelen van de Holding zijn in handen van Erica. Dat betekent dat Martien so wie so geen euro ontvangt van de opbrengst. De eventuele winst valt gewoon in de BV en niet op hun eigen bankrekening.

BELASTING

Wil Erica het geld eruit halen, dan zal ze daar normaal gesproken gewoon inkomstenbelasting over moeten betalen. De hypotheek van 1,6 miljoen euro is dan ook verstrekt aan de BV en niet aan Martien of Erica.

EIGEN VERMOGEN

Het eigen vermogen van de BV bedraagt per eind 2022 iets onder de 941.000 euro en van de Holding per eind 2022 rond de 559.000 euro. Die kunnen dus wel eventueel tegen een stootje.

Overigens zou het knap zijn als het pension snel wordt verkocht. Sonja Bakker raakt tot op heden haar hotel in Volendam aan de straatstenen niet kwijt.