Diederik Samson, die op dit moment met Lodewijk Asscher strijdt om het leiderschap van de PvdA, heeft zijn huis in de wijk 'Vreewijk'in Leiden te koop gezet voor een bedrag van 698.000,-- euro. In dit huis woont op dit moment zijn ex vrouw met de kinderen.

Samson en zijn ex vrouw Tineke kochten het hoekherenhuis in november 2003 voor een bedrag van 465.000,-- euro en namen er een hypotheek op van 341.000,-- euro. Er gloort dan ook een mooie winst van rond de 230.000,-- euro aan de horizon.

De koper krijgt een herenhuis er voor terug met een woonoppervlakte van 154 vierkante meter, In totaal zijn er 6 kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers, waarvan een is uitgerust met een jacuzzi.

Dit alles verdeeld over drie woonlagen en een zolder. Ook is er een zeer luxe keuken met kookeiland en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Er is een achtertuin met zonneterras, gelegen op het noordoosten, maar ook een dakterras.

Het pand iz prachtig gelegen aan een park. Voor het parkeren van de auto is een parkeervergunning nodig van de gemeente Leiden. Overigens woont Diederik zelf in een huis op een steenworpafstand van het huis waar zijn ex en de kinderen wonen