DIT IS DIRK'S MILJOENEN VILLA 

De politie in het bezit van informatie dat Dirk Kuijt zou hebben gegokt op een illegale goksite die in handen is van een beruchte onderwereld bende.

Ook de naam van Wesley Sneijder is hierbij gevallen. In heimelijk afgeluisterde gesprekken hoorde de politie dat Sneijder en Kuyt regelmatig via Edobet zouden gokken.

In het geval van Kuyt zou het gaat om forse bedragen. 'Dirk Kuyt speelt soms 25 ruggen (25.000 euro) per dag,” hoort de politie in de gesprekken.

In een ander gesprek wordt gesteld dat Sneijder gokschulden niet aflost. Daarom zouden hij en zijn familie ‘het ziekenhuis ingetrapt moeten worden’.

Dirk vertelde de recherche dat hij speelde op krediet. 'Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen.”

Wesley heeft tijdens het verhoor laten weten niet op goksite te hebben gespeeld, laat staan schulden te hebben gemaakt. Kuijt moet zich overigens wel zorgen maken.

Strafrechtdeskundigen stellen dat met name Kuyt zich zorgen zou moeten maken, omdat het aannemen van cash geld op tankstations zou kunnen duiden op witwassen.

Een hoogleraar Strafrecht denkt dat Kuyt een strafbaar feit heeft gepleegd. ,'De optelsom van het door Kuyt gokken op een hoogstwaarschijnlijk illegale site en het cash ophalen van winsten bij een tankstation neigen naar de kwalificatie van schuldwitwassen'.

Deze zaak gaat zeker nog een staartje krijgen .