Met veel medialawaai hebben Peter Jan Rens en zijn vriendin Virginia de woonboerderij in Maurik verlaten. Volgens verhalen zou de huurbaas hem vanwege huurachterstand hebben gedwongen het huis te verlaten.

Dakloos is het gezin niet, want al twee weken geleden hebben zij deze droomvilla in de buurt van Culemborg, waar ze volgens eigen zeggen 1 jaar op hebben gewacht, betrokken. En alsof de verrassing nog niet groot genoeg is, blijkt de villa gehuurd te zijn van de vorige huurbaas waarmee zij overhoop zouden hebben gelegen.

'Wel grappig dat er overal staat dat ik gedonder had met mijn vorige huurbaas , terwijl ik nu een prachtige villa van hem huur. Een jaar lang hebben we op dit huis gewacht. Een droom is hiermee in vervulling gegaan.

De villa heeft een woonoppervlakte van ongeveer 200 vierkante meter en bestaat uit totaal 5 kamers, waaronder drie slaap-en 1 badkamer.  Dit alles is verdeeld over twee verdiepingen. Verder is er beneden een open woonkeuken met veel inbouwapparatuur en er bevindt zich ook nog een kantoor.

Voor onze villa is er ruimte om vier auto's te kunnen parkeren. De maandelijkse huur bedraagt 1150,-- euro per maand', aldus Peter Jan Rens. 

Maar ben je nu wel of niet gedwongen de woonboerderij in Maurik, vanwege huurachterstand, uitgezet?

'Nee hoor, We hebben de boerderij vrijwillig verlaten en er was geen sprake van enige huurachterstand en ik heb de boel, op de kelder na, zelf schoongemaakt. Verder heb ik geen zin om hier op in te gaan. Wat ik wel kwijt wil, is dat het voor onze dochter Djelisa gezonder is om in een huis op te groeien waar geen schimmel is'.

foto: bekendeburen