D'66 lijsttrekker Alexander Pechtold is een druk bezet man. Je kunt de televisie niet aanzetten of hij verschijnt in een of ander programma. En anders zwerft hij door het hele land om zieltjes te winnen. En dat is nu, volgens geruchten die op het Binnenhof al een tijdje de ronde doen, precies de oorzaak van de huwelijkscrisis waarin hij zich zou bevinden.

Hij zou om die reden doodgewoon te weinig aandacht hebben voor zijn gezin. Wellicht dat zijn vrouw wel eens denkt; was hij maar gewoon veilingmeester gebleven. Dat was namelijk zijn oorspronkelijke baan. Pechtold zou dus niet meer onder 1 dak wonen met zijn vrouw en kinderen.

Deze wonen namelijk nog altijd in de riante villa. waar overigens de D'66 lijsttrekker volgens het Kadaster ook nog woonachtig zou zijn. Praktijk is echter dat hij een appartementje kocht op een steenworpafstand van de villa.

Dit appartementje zou hij overigens hebben verhuurd, nu hij de beschikking heeft over een pied a terre in Scheveningen. De villa in Wageningen, die in een bosrijke omgeving is gelegen, kocht Pechtold in 2004 voor een bedrag van 398.000,-- euro en waar een hypotheek op rust van 5 ton euro.

Het appartementje in Wageningen kostte hem net 40.000,-- euro en betaalde hij uit eigen zak. Maar waar hij 's avonds naar huis gaat is niet duidelijk. Of Wageningen of de villa in Wageningen.