Patricia Paay heeft haar appartement met uitzicht op een jachthaven in Rotterdam verruild voor een dubbelbovenhuis in een gezelllige winkelstraat in het dorpscentrum van de Hillegersberg Noord.

Paay en haar man Robbert betalen hier veel minder huur. Betaalde ze voor het luxe appartement een huur van naar verluidt 1995 euro per maand, dit dubbele bovenhuis kost ze 1495 euro per maand ofwel 500 euro minder.

Wel moet Paay een eenmalige waarborgsom betalen van 2990 euro. Voor dit geld krijgen ze dubbelbovenhuis met een woonoppervlakte van 120 vierkante meter.

Het aantal kamers bedraagt vijf, waaronder vier slaap- en 1 badkamer, verdeelt over twee woonlagen plus een zolder. Paay kan koken in de half open moderne keuken, die is voorzien van de benodigde inbouwapparatuur.

Het optrekje wordt gestoffeerd verhuurd. Er zijn wel twee dingen niet absoluut niet mogen: roken en het houden van huisdieren. Wetende dat Paay gek is op dieren, zal dat zeker niet gemakkelijk voor haar zijn. Het is een groot offer wat zij moet brengen