Het was afgelopen zondag een hele toestand rond Fred van Leer. Ambulances waren aanwezig en de brandweer moest hem zelf via het raam eruit takelen.

Daar Fred een laken over zich heen had op de brancar deden al snel de geruchten de ronde, dat de populaire stylist zou zijn overleden. Dit bericht verscheen zelfs op een grote nieuwssite.

Maar het zou zeker zijn dat Fred een poging zou hebben gedaan om zichzelf, vanwege het uitlekken van een sexvideo, van het leven te beroven.

Nu voor het eerst vertelt hij wat er zich die zondag in zijn huis heeft afgespeeld naar aanleiding van het uitlekken van de gewraakte video

'Toen raakte ik in paniek. Het was allemaal te groot geworden, zo veel mensen hadden het al gezien of ervan gehoord. Dan denk je echt: hoe kom ik hier ooit nog uit? Het werd me even te veel.

Vrienden konden me ook niet meer helpen en iemand de zich grote zorgen maakte heeft 112 gebeld. Dat werd daarna een hele toestand in de straat. Ik woon in een oud herenhuis met heel steile trappen, dat ook nog eens wordt verbouwd. Dus de mensen van de ambulance, die besloten dat ik mee moest ter observatie, bedachten dat ik uit het raam moest worden getakeld. 

’Ik kan wel lopen hoor’, zei ik nog, maar de brandweer was al onderweg. De brandweer! Dat gaf natuurlijk een enorme oploop, er stond zelfs een cameraploeg. Daarom gooiden ze een laken over me heen, waardoor mensen beneden dachten dat ik was overleden. Dat was het moment dat ik even had moeten zwaaien: even later ben ik op een grote nieuwssite zelfs officieel doodverklaard!”

Op dit moment komt Fred tot rust bij vrienden en neemt hij de tijd om te herstellen. Het staat nu wel vast dat Fred een zelfmoordpoging heeft gedaan. Dat heeft hij bevestigd.

bron; telegraaf