In mei 2020 richtte Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, het bedrijf THPB Media B.V. op. Als doelstelling/ activeiten liet hij bij de Kamer van Koophandel weten: "Het publiceren van boeken, het verzorgen van lezingen en optredens, het verrichten van consultancywerkzaamheden en het verwerven, vervreemden, houden, beheren en/of exploiteren van auteursrechten, royaltyrechten en andere rechten van intellectuele eigendom.

SCHORSING

Veel zijn partijgenoten wisten niet eens dat Thierry dit bedrijf had opgericht en hij had het ook als Tweede Kamerlid niet aangemeld in het Register. Ook inkomsten meldde hij niet. Maar dat is natuurlijk onzin, want er waren niet eens cijfers bekend. Wel is hij nu geschorst vanwege handeltje in maaltijdboxen.

THIERRY BAUDET EIGEN VERMOGEN BEDRIJF

Op 19/4 van dit jaar deponeerde Thierry de eerste cijfers van zijn omstreden B.V. en bekendeburen kan deze als eerste naar buiten brengen. Het gaat om de cijfers van 2021 en volgens deze jaarcijfers bedraagt het eigen vermogen van THPB Media B.V. 118.057 euro.

Dat is zeker geen slecht resultaat en deze zullen met name zijn verdiend aan royalty's van de boeken en lezingen. Zo nu weet ieder Tweede Kamerlid de inkomsten van zijn B.V..