Douwe Bob, artiestennaam voor Douwe Bob Posthuma, heeft Amsterdam verruild voor het landelijk gelegen sterrendorp Abcoude. Hierdoor wordt hij buurman van o.a. Eva Jinek, Peter van der Vorst, zangeres Do en Trijntje Oosterhuis.

Dat hij dit optrekje dolgraag wilde hebben blijkt wel uit het feit dat Douwe maar liefst 245.000 euro boven de vraagprijs heeft betaald. Deze luidde 1.385.000 euro en Douwe heeft 1,6 miljoen euro op tafel gelegd.

De hypotheek die hij op het optrekje heeft laten vestigen bedraagt 2,4 miljoen euro. Voor dit geld heeft hij dit prachtige aan het het riviertje 't Gein gelegen herenhuis met een woonoppervlakte van 223 vierkante meter. Het aantal kamers  bedraagt acht, waaronder  vijf slaap- en twee badkamers, verdeelt over drie woonlagen.

Uit de beelden is te zien dat het een zeer romantisch huis is, dat vroeger uit drie huizen bestond. Vanuit de achterkant heeft Douwe een schitterend uitzicht over de weiland met grazende koeien.

En niet te vergeten; hij beschikt over een eigen aanlegsteiger. Want wat moet Douwe Bob zonder boot?

Koken kan in de gezellige woonkeuken die van alle gemakken is voorzien. De tuin ligt op het zuidoosten. En....... Douwe heeft ook nog de optie het huis van de buren erbij te kopen.