Het uitzoeken van het beste hondenvoer staat , meer dan logisch, hoog op jouw to-do lijstje. Kun je daar de nodige tips voor gebruiken? Bijvoorbeeld omdat je op dit moment niet zo goed weet waar te beginnen? 

Investeer altijd in hondenvoer dat af is gestemd op de leeftijd van je hond

Het belangrijkste van alles, is dat het hondenvoer is afgestemd op de leeftijd van je hond. Waarom? Een pup heeft namelijk totaal andere voedingsstoffen nodig vergeleken met een volwassen hond. Maar ook het ras van de hond kan voor een erg groot deel het type hondenvoer bepalen.

Kies je bijvoorbeeld voor Prins hondenvoer, dan zie je meteen per product voor wat voor type hond en voor welke leeftijd het wordt aanbevolen. Op deze manier koop je gemakkelijk het juiste hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter. 

Vermijd kunstmatige conserveringsmiddelen en kies voor natuurlijk voer

Je weet het maar al te goed. Je hond heeft natuurlijk een actief leven. Heerlijk rennen door de bossen. Spelen in de achtertuin. Of nieuwe vriendjes maken in de hondenren. Om dit heerlijke leventje te kunnen hebben, is het van cruciaal belang dat je trouwe viervoeter de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Zo kan de batterij in de loop van de dag beter worden opgeladen. En net zoals voor je eigen leven, zoek je voor je hond naar voeding zonder kunstmatige conserveringsmiddelen. Dit kun je gelukkig vermijden door te gaan voor natuurlijk voer voor je hond. Vandaag de dag zijn er enorm veel merken die dit aanbieden.

Je hebt hierdoor standaard de keuze uit grote verpakkingen, maar ook kleine verpakkingen behoren tot de mogelijkheden als je natuurlijk voer gaat kopen. Ideaal om dit bijvoorbeeld een keer uit te proberen en zeker te weten dat het bevalt voordat je een grote zak met voer aanschaft. 

Kies voor vlees als eerste ingrediënt

Je denkt er niet altijd aan. Maar honden zijn van nature vleeseters. Daar kun je vandaag de dag niet omheen als het aankomt op voeding. Het blijft dus altijd enorm belangrijk dat je kiest voor vlees als eerste ingrediënt. Royal Canin hondenvoer staat bijvoorbeeld bekend om het voer van hoge kwaliteit en geselecteerde ingrediënten die daarvoor zijn gebruik