Het optreden van Dries Roelvink in het Concertgebouw in Amsterdam was een groot succes. Natuurlijk gierde vooraf de zenuwen door zijn lichaam. Zou de zaal wel worden uitverkocht? Natuurlijk zal hij momenten hebben gehad dat hij twijfelde. Zeker ook nadat er berichten in de media verschenen dat het zijn college Dre Hazes maar niet wilde lukken om het Ahoy uitverkocht te krijgen. Zou dat hem dan wel lukken om het heilige Concertgebouw in Amsterdam vol te krijgen?

Dries Roelvink heeft Honoria als grote steun

Het antwoord is bekend; het is Dries gelukt en daar mag hij zeer trots op zijn. Op deze speciale avond werd hij omringd door zijn vrienden, zijn twee zoons Dave en Donnie en uiteraard ontbrak zijn grote steun en toeverlaat Honoria niet. En zal Dries vooraf nog last hebben gehad van een van zijn bijgeloven en smetvrees die hem dan toch nog parten hadden kunnen spelen. Want daar staat Dries tenslotte bekend om.

Zo is Dries gelukkig op weg naar het Concertgebouw geen ambulance tegengekomen. Want dan had hij een tikje op zijn hoofd en onder zijn voet moeten geven in de overtuiging dat je dan zelf nooit in een ambulance terecht zal komen. En de kleedkamer zal op zeker niet het getal 13 hebben gehad.

En dat Dries zowat iedere dag in de sportschool te vinden is, heeft te maken met het feit dat hij daardoor langer zal blijven leven. Daarbuiten moet hij wel veel sporten, want Dries staat zowat iedere avond op het podium en heeft soms wel meer optredens op 1 dag.

Dries Roelvink geeft eerbetoon aan zijn vader en moeder

Op de avond van zijn optreden in het Concertgebouw moest Dries denken aan zijn ouders, die in 2008 vijf weken na elkaar overleden. Uiteraard gingen zijn gedachten uit naar moeder Alie Roelvink, die zelf zangeres was en in 2008 overleed, maar met name naar zijn vader, die zijn leven lang keihard heeft moeten werken.

“Mijn vader zou precies tijdens mijn optreden 102 jaar zijn geworden. Hij is overleden op zijn 86 ste. Mijn vader heeft 30 jaar in de bouw gewerkt als opperman. De hele dag met een stapel stenen op zijn schouder een ladder op.

Zes uur ’s morgens moest hij beginnen. Dat was pas echt hard werken. Ik heb het idee dat ik nog nooit 1 dag gewerkt heb in mijn leven. Twee keer van mijn hobby mijn beroep weten te maken”. En natuurlijk weet Dries dat zijn ouders zeer trots op hem zouden zijn geweest als zij die avond erbij waren. Maar wellicht hebben zijn vader en moeder van boven toch mee kunnen genieten.

Overigens waren Berget Lewis en Shirma Rouse als muzikale gasten present. Deze bekende zanger, waar Dries zo teleurgesteld in is, ontbrak dus.