Afgelopen maandag zorgde de aflevering van de Meilandjes voor zeer boze en verbouwereerde kijkers. Bakken met kritiek was hun deel. Wat is er aan de hand?

In deze aflevering was te zien dat Maxime haar dochtertje Claire voor het eerst naar haar nieuwe school bracht. Natuurlijk een heel avontuur voor de kleine meid, die in eerste instantie geen zin had om weer naar school te moeten.

Voor haar is het een nieuwe school. Ze zat op school in Hengelo waar ze al vriendjes en vriendinnetjes had, maar door de verhuizing moest Claire nu naar een nieuwe school.

De naam van deze school heeft heel wat stof doen opwaaien van boze kijkers, die verbaasd waren over de naam 'De Witte School'.  Die naam viel  niet bij alle kijkers in de smaak. Op social media reageerden veel televisiekijkers verbaasd.

'De Witte School? Zag ik dat goed? Mag dat?' vraagt iemand zich af.  Bekendeburen vroeg de Meilandjes om een reacties op deze kritiek en boosheid.

De reactie van Erica is kort maar krachtig: 'Te belachelijk voor woorden, toch? Deze school is wit met een rieten kap en bestaat al heeeel lang!'. En heeft ze daar ongelijk in?